Vertrek goed voorbereid op autovakantie!

28/06/2022
Touring heeft een dringend verzoek voor wie met de eigen wagen op reis gaat: zorg dat je auto in topconditie is zodat de kans op pech onderweg minimaal blijft. Want een vervangwagen vinden, dat wordt deze zomer mogelijks een kopbreker.
 

​​Meer Belgen dan anders gaan deze zomer met de auto op vakantie. Niet onbegrijpelijk, want het is vaak de meest praktische en betaalbare manier om met het hele gezin naar de vakantiebestemming te reizen. Zeker nu brandstoftoelagen de vliegreizen duurder maken en huurwagens schaars én bijzonder prijzig zijn.

Touring versterkt zijn internationale vloot van vervangwagens

Om te anticiperen op een drukke zomer op de Europese wegen en om zoveel mogelijk problemen bij de pechverhelping te vermijden, heeft onze bijstandspartner Touring alvast zijn voorzorgen genomen:

  • samen met de andere automobielclubs in Europa en met de internationale partners in de vakantielanden, hebben zij hun vloot aan vervangwagens maximaal versterkt;
  • die auto's plaatsen ze op strategische 'hubs' op de route naar de populairste vakantiebestemmingen, om hun verzekerden zo de grootst mogelijke garantie te bieden dat ze indien nodig snel over een vervangwagen kunnen beschikken.

Ondanks die inspanningen zal er dit jaar geen overschot aan vervangwagens zijn. Daarom roept Touring op om op reis te vertrekken met een auto die er helemaal op is voorbereid.

Bereid uw klanten voor en deel het preventie-artikel

Als makelaar bent u perfect geplaatst om uw klanten optimaal te adviseren en sensibiliseren.

Niet alleen met het beste verzekeringsadvies, maar ook door hen deze problematiek uit te leggen en hen aan te raden hun auto tijdig te laten checken bij hun garagist.

Deel ook zeker de 5 tips uit onderstaand artikel. U kan ze meegeven tijdens uw klantgesprekken, en u kan het artikel ook volop delen op uw website en sociale media. Spread the word!

Artikel om te delen: “Op vakantie met de auto? 5 tips voor een auto die de reis aankan"

 

Achtergrond: de oorzaak van het tekort aan huurwagens

Door twee jaar van reisbeperkingen door de coronacrisis stonden huurwagens plots ongebruikt stil. Veel verhuurbedrijven bouwden hun vloot daarom drastisch af. Maar nu de drang naar vrijheid en reizen groter is dan ooit, raakt de vloot van huurwagens niet tijdig aangevuld.

Ook het wereldwijde chiptekort speelt daarin een rol: de productie van nieuwe auto's is nog steeds niet als voor de coronaperiode. Er zijn vandaag gewoonweg niet voldoende nieuwe auto's voorhanden.

Wie als vakantieganger ernstige autopech krijgt in het buitenland, riskeert daardoor niet onmiddellijk een vervangwagen te vinden. Mogelijk worden er dan alternatieven gezocht om de reis verder te zetten met bus, trein of vliegtuig.

Ook de kans om een huurwagen te vinden is veel kleiner dit jaar. Bovendien kost een huurwagen al snel 3 keer meer dan in het verleden. Dus ook als uw klant met het vliegtuig of met de trein naar het buitenland gaat en ter plaatse een huurwagen wil vinden, kan die dat ook best tijdig voorbereiden.​

Een goede reisbijstand kan uw klant dus alvast die kopzorgen en uitgaven besparen.​​​

Bron: Ag Insurance

Lees verder

Zakenkantoor Lecompte

Elke werkdag bereikbaar vanaf 9u tot 12u en van 13u30 tot 18u30! Op zaterdag via afspraak.

Onze troeven


  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Een familiebedrijf, dat luistert naar u!
  • Steeds bereikbaar voor advies
  • Noodlijn 24/7 beschikbaar
maak een afspraak online schade-aangifte

Wij vergelijken voor jou!

De scherpste tarieven en beste opties dankzij onze samenwerking met diverse partners:

Back to top