De Kogel is door de kerk, ik neem de fiets! Maar welke kies ik?

 

Je hebt besloten om je voortaan met de fiets te verplaatsen. Vandaag de dag heb je keuze te over: stadsfiets, plooifiets, elektrische fiets … Hieronder vind je een klein overzicht van hun verschillen om gemakkelijker de fiets te kiezen die bij je past!

De stadsfiets

De stadsfiets is ideaal voor dagelijkse verplaatsingen; veel mensen gebruiken hem om naar het werk te rijden, boodschappen te doen, de kinderen naar school te brengen … Maar om een goede fiets te kiezen, moet je met een aantal zaken rekening houden: het budget, het frame, de wielmaat en de accessoires en uitrusting om je veilig of comfortabeler te kunnen verplaatsen.

Maak zeker een vergelijking van de fietsen die je bij opzoekingen gevonden hebt om zo de fiets te kiezen die het best aan je verwachtingen voldoet.

De plooifiets

Plooifietsen zijn uitermate geschikt voor wie de fiets wil combineren met de auto of het openbaar vervoer. Ze zijn licht en ideaal voor korte afstanden; je kunt ze snel open- en dichtplooien, ze kunnen mee op de bus, trein of metro, maar je kunt ze ook makkelijk wegbergen, thuis of op kantoor. Net als bij de gewone fietsen is het belangrijk om weldoordacht een plooifiets te kiezen en daarbij rekening te houden met het budget (een plooifiets kost meer dan een klassieke stadsfiets), de stabiliteit, de snelheden en de grootte van de fiets als hij dichtgeplooid is.

De elektrische fiets

We zien steeds vaker elektrische fietsen op onze wegen; deze fietsen zijn ideaal voor dagelijkse verplaatsingen: de fietser kan zijn kuiten laten rusten, want of je nu bergaf, over een lange afstand of met tegenwind rijdt, je blijft trappen, maar krijgt daarbij hulp van een motor.

Van elke soort fiets bestaat er een elektrische variant: stadsfiets, koersfiets, mountainbike, plooifiets, bakfiets … Dergelijke fietsen zijn niet alleenduurder in aankoop, je dient ook bij de keuze van je fiets rekening te houden met verschillende elementen naargelang je behoeften (het frame, de soort aandrijving, de remmen …). Tot slot moet je bij de aankoop ook rekening houden met het vermogen en de autonomie van de batterij: hoe meer ampère, hoe groter de autonomie van de fiets; hoe hoger de spanning of voltage, hoe beter de aandrijving (versnelling, bergop rijden, autonomie)!

De bakfiets

De bakfiets wordt steeds populairder in de stad en krijgt steeds meer fans, vooral ouders gebruiken graag deze fiets ,ook om hun kinderen op korte afstand te vervoeren, zoals naar school brengen!

Je hebt de keuze tussen klassieke of elektrische fietsen en tussen een bakfiets met twee wielen, drie wielen of met verlengde achterdrager.

Op twee wielen? Dat is een bakfiets waarin een laadbak tussen het stuur en het voorwiel is geïntegreerd. Zo kunt u meerdere kinderen of grote boodschappen vervoeren.

Op drie wielen? Dat is een bakfiets met een laadbak tussen de twee voorwielen. Het draagvermogen is hoger en de fiets biedt plaats aan maximaal vier kinderen!

Fietsen met verlengde achterdrager, die dichter bij de traditionele fietsen staan, hebben een langer bagagerek en zijn geschikt voor maximaal 2 kinderen, of grotere zadeltassen.

Voel je vrij om te vergelijken, want de rij-eigenschappen verschillen per fiets. Bedenk ook waar je jouw fiets kunt stallen als je stopt, want afhankelijk van het model dat je kiest, moet de stalling vooraf goed overwogen worden.

Welke verzekering voor mijn fiets?

Voor elk type fiets bestaan er oplossingen om je te beschermen.
Contacteer gerust je makelaar, je beste adviseur.

Bon/ AXA
 

Lees verder

Zakenkantoor Lecompte

Elke werkdag bereikbaar vanaf 9u tot 12u en van 13u30 tot 18u30! Op zaterdag via afspraak.

Onze troeven


  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Een familiebedrijf, dat luistert naar u!
  • Steeds bereikbaar voor advies
  • Noodlijn 24/7 beschikbaar
maak een afspraak online schade-aangifte

Wij vergelijken voor jou!

De scherpste tarieven en beste opties dankzij onze samenwerking met diverse partners:

Back to top